•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Photoblog: Slovenië international

Geschreven door Gayle Mahulette.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een verhaaltje heb geschreven, de laatste tijd heb ik jullie op de hoogte gehouden met vlogs (video bloggen), maar ik dacht laat ik weer eens iets schrijven en een photoblog van mijn avontuur in Slovenië maken!

Woensdag 6 mei vloog ik met Vincent en Justin naar Slovenië, waar de volgende dag het kwalificatie toernooi zou beginnen. Eigenlijk moest ik op donderdag mijn eerste kwalificatie wedstrijd spelen, waarin ik als 3e geplaatst was. Maar omdat een aantal spelers zich hadden terug getrokken, werd ik gepromoveerd naar het hoofdtoernooi en moest ik pas vrijdag spelen. Tsja… wat moet je dan gaan doen? Ik was niet van plan om met 27 graden de hele dag in de hal te zitten, dus ben ik met de bus naar het centrum van de hoofdstad Ljubljana gegaan. Een erg mooie en gezellige stad, zeker een aanrader! Lekker geluncht naast de rivier met het zonnetje in mijn gezicht, dat was echt genieten!

   

De volgende dag speelde ik mijn eerste wedstrijd tegen een Hongaarse. De eerste set won ik met 21-16, maar in de tweede set kwam ze sterk terug. Gelukkig kon ik ook de tweede set winnen met 21-19. In de volgende ronde moest ik tegen een sterke Russin spelen. Het begin van de eerste set ging verrassend goed, ik stond telkens voor en zat lekker in de wedstrijd. Bij een stand van 20-16 ging het echter mis… Ik moest nog één punt en scoorde ik aan het net. De lijnrechter was het met mij eens en gaf ook aan dat de shuttle in viel. Ik dacht yes, de eerste set heb ik te pakken! Echter de scheids dacht er daarintegen anders over en de shuttle werd overruled… OUT! De stand werd 20-17. Na zo'n moment is het vaak lastig om dat ene beslissende punt te maken. Je bent een beetje uit je concetratie en ritme, ook stress komt erbij kijken 'oh jee als ik dat punt nou maar maak...!' Zo verloor ik helaas alsnog met 20-22. Flink balen van de eerste set. In de tweede set ging ik dan ook niet zo goed van start en stond ik al gauw achter met een aantal punten. Gelukkig kon ik mijzelf herpakken en kwam ik weer goed terug. Het ging gelijk op, maar ik kon het helaas niet vast houden tot het einde van de set en het werd 18-21. Heel jammer dat ik net de kwartfinale heb gemist, maar weer goede wedstrijden gespeeld en ervaringen rijker.

Op de terugweg van de hal naar het pension zag ik in de verte op een berg zigzaggend allemaal kleine kapelletjes met aan de top een groot kruis. Het land is grotendeels katholiek, elk dorpje heeft zijn eigen kerk en langs de wegen zie je regelmatig een Jezus beeld of schilderij. 

Omdat we de volgende ochtend al vroeg op het vliegveld moesten zijn, leek het mij wel leuk en interessant om de berg voor ons vertrek nog even te bezoeken. Blij dat ik dit nog heb gedaan! Erg gaaf om te bewandelen en een mooi uitzicht op de vele dorpjes. Een mooie afsluiter van mijn avontuur in Slovenië!Dit toernooi is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER