•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Photoblog: Riga International

Geschreven door Gayle Mahulette.

Samen met Vincent vloog ik donderdag 28 mei naar Letland, om het toernooi: Riga International te spelen. We zaten in een leuk modern hotel en het bleek dat wij niet de enige Nederlanders waren. Een grote groep senioren groetten ons bij aankomst en er waren nog een aantal Nederlandse koppels die ook aan sightseeing deden. We kwamen ’s avonds laat aan, dus we hadden nog maar weinig tijd om naar de supermarkt te gaan. Gelukkig was deze dichtbij het hotel in de shoppingmall.

Op vrijdag moest ik om 14:00 uur spelen tegen iemand uit Letland. De eerste set ging goed, ik kon goed de aanval inzetten en maakte bijna geen fouten. Zij speelde aan het einde van de set wel gauw uit op de achterlijn, en zo had ik de eerste set snel gewonnen met 21-4. In de tweede set ging zij ook niet goed van start en bij de rust (bij een stand van 11) gaf zij aan dat ze niet meer verder kon spelen. Een paar dagen geleden was zij namelijk door haar enkel gegaan. Deze partij was dus snel voorbij, maar ik was blij dat ik toch nog een set heb kunnen spelen om te wennen aan de hal en in te komen in mijn slagen.

In de volgende ronde moest ik tegen de als 6e geplaatste Russin. Na mijn eerste wedstrijd kon ik haar op de baan ernaast nog snel analyseren. Een sterke dame die wel van lange rally’s houdt, dat was duidelijk. Zoals de meeste Russen een echte machine die maar door blijft gaan. Na even in het hotel gerust te hebben was ik klaar voor mijn volgende wedstrijd. Het was een spannende partij waarbij, toen ik er eenmaal in zat, de stand telkens gelijk op ging. Ik stond zelfs voor met een stand van 20-19, echt balen dat ik die set niet kon afmaken… verloren met 20-22. De tweede set begon ook goed, ik kon net als in de eerste set doordrukken met mijn aanvallende slagen. Tot een stand van 16-16 ging het lekker, daarna verloor ik puntjes op vastheid in slagen, 17-21. Ik heb van de uiteindelijke winnares van het toernooi verloren, jammer dat ik niet verder ben gekomen, maar ik ben blij dat ik goed heb gespeeld en weer aandachtspunten heb waar ik hard aan kan werken!

 

Zaterdag vlogen Vincent en ik pas terug om 21:30 uur (uiteindelijk pas om 22:15 door vertraging). We waren die dag dus vrij om dingen te doen. Lekker uitgeslapen en een lekker ontbijtje gegeten, vervolgens wat wedstrijden in de hal gekeken. Daarna zijn we naar twee shoppingmalls geweest en hebben we gezellig kunnen dineren in een mooi restaurantje. Het was erg mooi weer, 22 graden, maar in de avond regende het behoorlijk. Gelukkig zaten we toen al droog in het busje naar de airport. Al met al een leerzame en leuke tijd gehad hier in Riga! 

 

De terugreis naar Weeze duurde langer dan verwacht en na zo een lange dag zit je daar niet echt op te wachten. Gelukkig maakte het mooie uitzicht dat meer dan goed. Hoe vaak ik ook vlieg, ik raak nooit uitgekeken op de prachtige wolken en verschillende kleuren in de lucht!  

Dit toernooi is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem.

 
 

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER