•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Photoblog: Slowakije Open

Geschreven door Gayle Mahulette.

Op woensdag 26 augustus vertrokken Cheryl Seinen, Alida Chen, Justin Teeuwen en ik naar Slowakije voor de Slovak Open 2015. We vlogen vanaf Brussel naar Bratislava. Donderdag begon het kwalificatie toernooi, maar aangezien ik in het hoofdtoernooi stond in zowel mijn single en damesdubbel met Cheryl, hoefde ik nog niet te spelen deze dag. In de ochtend de mix van Justin en Cheryl gekeken en ’s middags hebben we nog even met z'n vieren getraind.

Vrijdagmiddag speelde ik in de eerste ronde single meteen tegen de als 3e geplaatste Russin, Komendrovskaja. In de eerste set begon ik met een enorme voorsprong, wat mij veel zelfvertrouwen gaf en won redelijk gemakkelijk de eerste set. In de tweede set speelde ze anders en maakte ik veel foutjes. Na 50 minuten en 3 sets had ik de wedstrijd gewonnen, 21-14/19-21/21-16. De damesdubbel begonnen we de eerste ronde tegen Litouwen. Deze wedstrijd ging ons redelijk gemakkelijk af met 21-17/21-11. Mijn volgende single speelde ik tegen iemand uit Wales. In de eerste set had ik nogal moeite met haar spel en kon ik haar niet onder druk zetten. Ik verloor de set met 21-14 De tweede set kwam ik beter in mijn eigen spel en kon ik haar sturen en de rally’s overnemen. In de derde maakte ik het af met: 21-13. In de dubbel kwamen we nu uit tegen het 1e geplaatste koppel uit Oekraïne. Deze wedstrijd wonnen we met: 21-19/21-14.In de kwartfinale single kwam ik een Engelse speelster tegen, die ik herinnerde van mijn junioren periode. Ze was een jaar of 2 ouder en was toen één van de betere single dames van die tijd, waar ik wel een beetje tegenop keek. Ik was dus erg benieuwd hoe de wedstrijd zou verlopen. In de eerste set moest ik wennen aan het tempo wat ze speelde. De eerste set verloor ik met 15-21. In de tweede set maakte ik meer snelheid en kon ik beter anticiperen op haar voorspellende slagen. De derde set won ik uiteindelijk met 21-12.
In de halve finale kwam ik uit tegen een Tsjechische, die ik vaak genoeg op toernooien had gezien, maar nog nooit tegen had gespeeld. De wedstrijd ging veel beter dan ik verwachte, ik kon goed snelheid maken en de aanval inzetten. Met 21-13/21-11 had ik mij geplaatst voor de finale! Mijn tweede internationale single finale in het senioren circuit (mijn andere finale plek was in Marokko). 
 
De dubbel speelden we nu tegen een gemengd koppel: Letland en Slowakije. Met 17 en 12 wonnen wij in twee sets, waarna we in de halve finale tegen twee Russinnen moesten spelen, (één van deze speelsters was mijn tegenstandster in de 1e ronde van mijn single). Het was een spannende wedstrijd waar vaak hele lange rally’s tussen zaten. Gelukkig trokken we met tweemaal 21-19 aan het langste eind. Op zondag speelden we de finale tegen een koppel uit het thuisland. Er waren cameraploegen bij en alle finales konden live gevolgd worden.  We hadden de dag ervoor hun halve finale bekeken en het zag er naar uit dat het een wedstrijd zou worden met telkens super lange rally’s. De eerste set was totaal niet zo, eigenlijk konden we de rally's lekker kort houden en snel scoren: 21-13. In de 2e set begonnen we met een flinke achterstand, die we gelukkig later weer konden inhalen. Met 21-16 wonnen we de finale!

 

Mijn single finale zou een zware wedstrijd worden, ik moest tegen de als 1e geplaatste Tsjechische Gavnholt spelen. In de eerste set kon ik nog niet zo goed meekomen met het spel, 10-21. Ik probeerde in de tweede set wat andere tactieken uit en kon haar zo iets meer sturen. Helaas verloor ik de wedstrijd met 15-21, maar ik kan zeker terug kijken naar een geslaagd toernooi! Veel geleerd en mentaal sterker geworden. Van de singles die ik heb gespeeld, waren drie wedstrijden 3 setters. In dat soort wedstrijden leer je echt hoe je jezelf staande moet houden, dus daar ben ik zeker blij mee dat ik dat tijdens dit toernooi goed heb kunnen doen. (Dit toernooi is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem).

Na de finales hadden we de hele middag en avond vrij te besteden. Na de prijsuitreiking zijn we gezellig gaan lunchen in het centrum, wat niet ver van ons hotel vandaan was. Elke dag van het hotel naar de hal en vice versa reden we langs een kasteel. Ik dacht ‘nou we hebben de rest van de dag vrij… laten we het kasteel bekijken’. Daar hadden Cheryl en Justin niet zoveel zin in en bleven liever relaxen op de kamer. Dus besloot ik om alleen de boel te gaan verkennen. Ik ben altijd wel in voor wat sightseeing, zeker na zoveel dagen in de sporthal te hebben gezeten, was het nu tijd voor ontspanning. Soort van… Halverwege mijn tocht naar het kasteel betwijfelde ik of het nou wel zo’n goed idee was om helemaal naar boven te klimmen… Steil dat het was! Na 10 wedstrijden gespeeld te hebben de afgelopen dagen waren de trappen en heuvels toch wel pittig! En het was ook nog eens 32 graden! Toch maar rustig aan doorgezet en gelukkig was het de moeite waard. Prachtig uitzicht op de stad vanuit één van de torens en binnen mooie oude meubels, schilderijen en wapens gezien. Ik kan hier altijd zo van genieten! 

Maandagochtend gingen we weer richting het mindere weer helaas. Eerst naar Bratislava met de auto, vliegtuig naar Brussel. Vervolgens weer met de auto naar Roermond, overgestapt in een andere auto naar Utrecht en vervolgens met de trein naar richting Arnhem. Pff, het was een erg lange dag. Komende week ga ik weer lekker trainen voor het volgende toernooi namelijk: Belgian International in Leuven, België. Een sterk bezet toernooi, waar ik alleen in de single zal uitkomen. Het toernooi duurt van 9 t/m 12 september. 

 
 
 
 
 

Mariëlle Samuels 05.09.2015 16:39  
..... Yes No  

Hoi Gayle,
Ik ben moeder van Cera Samuels, een 13 jarige Badmintonster, en bezig met haar website. Zo kwam ik op jouw website, waar ik jouw super goeie uitslagen zag van Slowakije ga vooral zo door wij zijn erg trots op jouw.
En ook goed van jouw dat je buiten ook ontspanning zoekt en al helemaal in je eentje,
Misschien hoort dat ook wel een beetje bij een singelaarster.
Groetjes Marielle en Cera

 
   
       

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER