•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Photoblog: Polish International

Geschreven door Gayle Mahulette.

Donderdag 17 september vloog ik samen met Robin Tabeling en Ruben Jille naar Katowice, Polen. Vanuit daar reden we met andere spelers uit Engeland naar onze hotels. Ik zat in een ander hotel dan de jongens, 10 minuten met het busje van hen vandaan. In the middle of nowhere… Geen supermarkt, of winkeltjes of iets in de buurt. Er stond alleen een restaurantje naast het hotel, wat wel fijn was anders moest ik elke dag ergens anders gaan eten. 

Vrijdag begon het hoofdtoernooi en speelde ik mijn eerste partij die dag, namelijk de mix… Mijn partner komt uit Kroatië en die ochtend ontmoette ik hem voor het eerst. Ik wist dus niet zo goed wat ik van onze mix moest verwachten. Ik hoopte in ieder geval dat ik nog een beetje kon mixen, aangezien ik denk ik al meer dan een half jaar geen mix meer heb gespeeld met iemand… Daarbij kwam kijken dat hij een linkspoot is, waardoor je toch een ander spel speelt en andere posities moet nemen op de baan. Tijdens de wedstrijd moest ik wel weer wennen aan het mixspel. En vooral bij zijn service (vanuit het linker vak) waar ik telkens uit automatisme ook in dat vak ging staan, terwijl ik aan zijn rechterkant moest staan. Een beetje lastig uit te leggen, maar ik denk dat de badmintonkenners wel snappen wat ik bedoel ;). We wonnen de eerste wedstrijd van Polen en raakten een beetje aan elkaar gewend. De 2e wedstrijd speelden we tegen Duitsland. Onze tegenstanders speelden ook nog niet zo lang met elkaar. Hij was een singelaar, maar door blessures is hij gaan focussen op de mix. Bij hun liep het niet echt soepeltjes en konden wij steeds beter in ons spel komen. We wonnen uiteindelijk relatief eenvoudig.
 
Onze kwartfinale, op zaterdag, speelden we tegen de als eerste geplaatste Maleisiërs. In de eerste set ging de stand telkens gelijk op, het werd 18-21 voor onze tegenstanders. Ik had echter het gevoel dat ze niet zo sterk waren als dat je van hun plaatsing zou verwachten. In de tweede set probeerden we er een derde uit te slepen, maar we maakten teveel fouten en konden niet meer mee komen, 18-21/15-21. Uiteindelijk hadden de Maleisiërs wel de finale gehaald, dus blijkbaar ze waren toch wel beter dan hoe ze tegen ons hadden gespeeld.

   

In mijn single had ik meteen weer een zware loting. In de afgelopen toernooien heb ik telkens in de eerste of tweede ronde een geplaatste speelster tegenover mij gehad. Dit toernooi moest ik tegen de als 2e geplaatste Deense. Nog niet zo lang geleden was ze Europees Jeugd Kampioen geworden in de single. Ik kon gewoon lekker vrij spelen en begon de wedstrijd heel goed. Het spel dat ze speelde had ik goed door en kon zo anticiperen op haar slagen. De eerste set won ik met 21-19. In de tweede set ging het ook weer gelijk op, maar verloor ik met 17-21. In de beslissende set ging ik super goed van start. Ik stond namelijk met 10-4 voor. Alleen toen begon ze een inhaal race… Ze maakte 7 punten op rij, waarvan de meeste punten niet echt door haar gescoord werden, maar voornamelijk cadeautjes van mij waren. In het net, net uit of  gewoon een stomme bal aanslaan. Erg zonde natuurlijk van mijn voorsprong. Vanaf daar ging het weer gelijk op. Jammer genoeg kon ik het niet tot het einde vasthouden en verloor ik uiteindelijk met 17-21. Heel erg balen dus… De jongens zaten achter mijn baan en hadden mij gecoacht. Van hun en andere spelers die de wedstrijd hadden gezien, kreeg ik te horen dat ik eigenlijk de betere speelster was… Alleen op de cruciale momenten lukte het mij niet om het zelfde spel te blijven spelen. Na de wedstrijd had ik even stoom afgeblazen en de frustraties en gevoelens die ik tijdens de wedstrijd had geuit in een filmpje. Het filmpje is te vinden op mijn Facebook pagina, mocht je het willen zien en mij willen volgen stuur me dan gewoon een vriendschapsverzoek, ik heb namelijk geen atleten pagina op FB. Ik heb veel reacties gekregen op het filmpje, waar ik jullie voor wil bedanken. Jullie oppeppende berichten, steun en medeleven doet mij goed. Dat waardeer ik heel erg! :)

   

Zaterdag middag zijn we nog de halve finales gaan kijken en ben ik daarna mee terug gegaan naar het hotel van de jongens. We hebben daar lekker in een Japans restaurant gegeten en had ik nog even gechillt met één van de Engelse meiden daar. Zondag zijn we naar de hal geweest om de finales te bekijken. Daarna hadden we de middag en avond weer vrij om te besteden. Ruben voelde zich niet echt lekker dus bleef op bed en Robin had veel huiswerk te doen, dus die zouden nergens heen gaan. Ik was al bang dat er niet zoveel te doen was in de buurt, aangezien we in een afgelegen stad zaten. Helaas dus in deze photoblog niet zoveel foto’s van mooie dingen die ik heb kunnen bezichtigen. Ik ben terug gegaan naar het hotel en heb daar krachttraining gedaan. 

   

Mijn volgende wedstrijd is a.s. zondag bij mijn nieuwe club Saarbrücken- Bischmischheim. Ik heb er erg veel zin in en ben benieuwd wat mij allemaal in ons buurland staat te wachten. Lijkt het jullie leuk als ik daar een vlog over maak? Laat het me in de reacties weten en misschien zal ik daar over vloggen! Ik ben in ieder geval ready to rumble!!! Let's do this!!!


  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER