•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Photoblog Wales international

Geschreven door Gayle Mahulette.

Wat een belevenis was het hier in Wales, ik heb zoveel leuke dingen gedaan en gezien! Laat ik bij het begin beginnen. Na vijf weken geen toernooien gespeeld te hebben en veel trainingsuren gemaakt te hebben, vloog ik afgelopen dinsdag avond naar Bristol, Wales. Het (international challenge) toernooi werd in Cardiff gehouden, ongeveer anderhalf uur van Bristol vandaan met de bus. Ik zou rond 23:30 uur ongeveer aankomen. Een lange dag dus, waarbij ik aan het eind van de trip behoorlijk moeite had om mijn ogen open te houden. Maar de gedachte dat ik mijn uitstap halte zou missen haalde me telkens uit mijn knikkebollende hoofd. Veilig aangekomen in het hotel, kon ik snel mijn bed in duiken. Natalia Perminova zou vanaf de volgende dag mijn roommate worden. Zij komt uit Rusland, maar traint vaak met ons mee op Papendal. Altijd gezellig om een kamer te delen met iemand.

Woensdag middag heb ik samen met Mark Caljouw getraind. We hebben wat oefeningen gedaan als laatste voorbereiding voor onze partijen in het hoofdtoernooi op donderdag. Normaliter ga ik een dag voordat ik moet spelen naar het toernooi toe, maar aangezien ik voor dit toernooi eerst in de kwalificatie stond, had ik al geboekt voor dinsdag. Als ik kwalificatie zou moeten spelen zou ik woensdag al op de baan staan, maar nu hadden we dus na de training vrije tijd over. Ik ben op verkenning gegaan in het grote centrum van Cardiff en kan je vertellen dat het een echte aanrader is! Vooral voor mensen die van een gezellige kerstsfeer houden! Heel veel kerstkraampjes en mooie kerstversieringen, lekker eten en hele vriendelijke mensen die helemaal in de kerstmood zijn. Mark en ik zijn later wat gaan eten in een wereldrestaurant waarbij we onze ogen uitkeken. Er waren zoveel keuzes, dat je het op een gegeven moment even niet meer wist. Alles zag er heerlijk uit! (zie video op fb voor een compilatie van mijn trip in Wales)

 

De volgende dag was het matchday! Tijd voor mijn eerste wedstrijd tegen een speelster uit Wales. Omdat ze op thuisgrond speelde, waren er zo’n stuk of 4 camera’s op de baan gericht… Daar kreeg ik in het begin wel even de zenuwen van, maar toen ik eenmaal stond te spelen had ik daar geen last van. De wedstrijd ging lekker, ik kon haar goed uitspelen in de eerste set. In de tweede set gaf ze meer tegenstand en werd het wat spannender. De wedstrijd heb ik uiteindelijk met 21-13/21-18 gewonnen. Een lekker gevoel na zo een lange tijd geen wedstrijden gespeeld te hebben.

In de avond hebben Natalia en ik ergens lekker pasta gegeten en zijn we nog naar een Christmas event geweest, buiten in het kasteel tegenover ons hotel. Erg gezellig met kerstkraampjes, liedjes en leuke optredens. We hebben zelfs nog even een selfie gemaakt met de real Santa Claus! We hebben de avond afgesloten met een vuurwerkspektakel. Heel mooi zo het kasteel met al dat vuurwerk op de achtergrond. 

Vrijdag moest ik tegen ervaren speelster uit Bulgarije, die in haar jongere jaren in de top 10 van de wereld stond. Een pittige tegenstandster dus… Ik zag haar de vorige dag nog spelen en kon wel zien dat ze een echte powerspeelster is. In de eerste set kon ik goed meekomen en de harde slagen goed terug spelen en de versnelling maken waar ze moeite mee had. Net aan verloor ik de set met 21-23. In de tweede set overpowerde ze mij en maakte ik veel fouten onder die druk. Hier kon ik helaas niet het spel behouden als in de eerste set. Al met al weer veel geleerd van mijn partijen hier en ervaring op kunnen doen.
 
Nu was het snel naar het hotel, douchen, inpakken en naar de bus lopen om weer richting de airport te vertrekken. Goede vlucht gehad en ondertussen meteen maar aan het schrijven gegaan, want veel tijd in het weekend heb ik niet om dat te doen. Dubbelweekend stond op de planning, met als eerste zaterdag een uitwedstrijd in Maintal en zondag een thuiswedstrijd in Saarbrücken. Dan is deze week weer snel voorbij en staat het volgende toernooi alweer snel voor de deur. Komende week speel ik namelijk een international challenge in Ierland!
 
(Competitie met zaterdag met 8-0 gewonnen en zondag met 6-2 gewonnen).  

 

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER