•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Blessures en Eredivisie competitie

Geschreven door Gayle Mahulette.

Het team van BC Amersfoort heeft zojuist haar laatste reguliere competitiewedstrijd in eigen hal gespeeld tegen BV Almere. Door ziekte van de eerste single dame van de tegenpartij, Sarah Walker, werden twee partijen opgegeven en werd de eindstand 5-3 in het voordeel van Amersfoort. Met deze winst is onze koppositie definitief geworden, evenals ‘ The Final Four’ in de Carlton Eredivisie Play Offs, namelijk: BC Amersfoort, DKC, Dekker Almere en Van Zundert Velo. De eerste halve finale tussen BC Amersfoort en Van Zundert Velo wordt uit gespeeld op donderdag 24 januari in Wateringen. De tweede halve finale wordt op zaterdag 26 januari thuis gespeeld in Amersfoort. Houd voor meer informatie over de Carlton Eredivisie Play Offs de volgende website in de gaten: www.badminton.nl
 
Dit seizoen heb ik in de competitie tot nu toe helaas geen wedstrijden kunnen spelen in verband met blessures. Al ruim een half jaar heb ik een vervelende blessure aan mijn onderrug en kreeg ik ook nog eens een blessure aan mijn pols.  De blessure aan mijn rug heb ik waarschijnlijk opgelopen door overbelasting en onvoldoende kracht in mijn buik en rugspieren. De pols-blessure heb ik opgelopen door het trainen met een verzwaard racket. Het was voor mij heel moeilijk om een stap terug te doen en te accepteren dat ik geblesseerd was geraakt. Ondanks de blessures ben ik positief blijven denken en heb ik niet stil gezeten. Ik heb naast aangepaste trainingen op de baan, bijvoorbeeld door voetenwerk te doen, veel uren gemaakt op de spinningfiets om mijn conditie op peil te houden en was ik vaak in het krachthonk te vinden om sterker te worden in onder andere mijn core stability. In deze periode waren er ups-and-downs, maar stukje bij beetje ging het steeds beter en was het plan om begin januari weer vol uit competitie te kunnen spelen. Helaas was mijn rug nog niet volledig hersteld en kon/mocht ik nog niet spelen. Sinds kort heb ik gelukkig veel minder last aan mijn onderrug en ben ik vrijwel van mijn polsblessure af. Ik ben blij dat ik al weer wat zwaardere oefeningen kan doen op de baan en dat er nu eindelijk een einde in zicht is aan deze blessureperiode.

De Play Offs staan al snel voor de deur dus ik doe mijn uiterste best om zo snel mogelijk fit te worden zodat ik mijn team kan versterken tijdens de halve finales. Hopelijk zijn mijn geblesseerde teamgenoten, Nick Fransman en Vincent de Vries ook weer hersteld van hun blessures en kunnen we straks met zijn allen vlammen tegen Van Zundert Velo!


  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER