•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Nederlandse Kampioenschappen 2013

Geschreven door Gayle Mahulette.

Afgelopen weekend heb ik meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen, deze werd gehouden in het Topsportcentrum van Almere. Hier heb ik single en damesdubbel gespeeld met Myke Halkema. (Foto's volgen nog).
 
Zaterdagmiddag mocht ik voor de derde keer op rij tegen Lisa Malaihollo singelen. Net als in de single partijen tijdens de Play Offs vorige week, vonden we het leuk om de eerste set spannend te maken en in de verlenging af te sluiten. Het geluk zat mij mee in deze set, 23-21, als ook de wind die er op de baan stond. Dit kwam waarschijnlijk door de airconditioning die aan stond. Het spelen met wind vind ik niet fijn, maar het is wel iets waar ik mee om moet leren gaan, aangezien je hier vaak mee te maken zult krijgen tijdens toernooien in het warme AziĆ«. In de tweede set had ik de wind tegen en kon ik eigenlijk vol doorslaan naar de achterlijn, zonder bang te zijn dat de shuttle snel uit vloog wat in de eerste set wel het geval was.  Deze set heb ik naar mijn gevoel uit mijn handen laten glippen, ik stond voor totdat Lisa aan een inhaalrace begon die ik uiteindelijk met 21-17 verloor. De derde set moest ik weer aanpassen aan de wind, in de eerste helft heb ik te veel fouten gemaakt waardoor ik op een grote achterstand kwam te staan. Jammer genoeg kon ik de achterstand niet inhalen en verloor ik de laatste set met 21-15. Ondanks dat ik niet ver ben gekomen, ben ik toch blij dat ik weer wat wedstrijdritme op kon doen.
 
De eerste dubbel die Myke en ik mochten spelen was tegen een koppel die de kwalificatie doorgekomen was. Deze wonnen wij in twee sets met twee maal 13. Het was een goede partij om in te komen voor de volgende ronde tegen de als eerste geplaatste Selena Piek en Iris Tabeling. Ons laatste toernooi samen was meer dan een half jaar geleden tijdens de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen U19. Myke en ik hebben samen veel nationale en internationale toernooien gespeeld toen ik nog junior was (bekijk onze resultaten), vandaar dat we veel zin hadden om deze kwartfinale weer samen te spelen. Ondanks dat we weinig samen hebben kunnen trainen hebben we een goede dubbel neergezet, 17-21/16-21. Beide sets gingen gelijk op, maar onder andere door eigen fouten en een hoger tempo van Selena en Iris aan het einde van de tweede set konden we er helaas geen derde set uit slepen. 

Myke en ik doen 16/17 februari a.s. mee aan het AMOR-toernooi in Groningen waar we uiteraard voor de winst gaan. Hier speel ik ook single en hoop ik een goede voorbereiding te kunnen treffen voor de Play Off finale van de eredivisie competitie de week erna, 23 februari in Barendrecht. Ook zal ik een leuke mix vormen met Justin Teeuwen tijdens dit toernooi. 

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER