•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Succesvol weekend in Groningen, AMOR-toernooi

Geschreven door Gayle Mahulette.

Afgelopen zaterdag en zondag heb ik het AMOR-toernooi gespeeld in Groningen. Tijdens dit toernooi heb ik single, dubbel met Myke Halkema en mix met Justin Teeuwen gespeeld. (Foto’s volgen nog).

Zaterdag
De damesdubbels waren verdeeld in 2 poultjes van 3 koppels. Myke en ik mochten zaterdagmiddag onze eerste dubbel spelen tegen de zusjes Jasmijn en Lotte Manenschijn. Deze wedstrijd wonnen we met 21-16, de tweede set maakten we meer tempo en minder fouten en sloten de set af met 21-5. Mijn volgende partij was de single tegen Manon Sibbald. De stand ging in beide sets erg gelijk op, in de eerste set kon ik de winst met 21-18 pakken. Aan het einde van de tweede set nam ik een voorsprong die ik niet meer uit handen gaf, het werd 21-15. Deze partij heb ik lekker kunnen spelen. 
Na deze kwartfinale zou ik eigenlijk in de halve finale tegen de als 1e geplaatste Soraya de Visch Eijbergen uitkomen. Zij had zich echter teruggetrokken uit de single vanwege een hamstring blessure. Soraya speelt bij de club DKC, onze tegenstander in de Play Off Finale aanstaande zaterdag 23 februari in Barendrecht. Waarschijnlijk speel ik dan wel single tegen haar, aangezien zij tijdens het AMOR-toernooi wel de dubbel en mix kon spelen.

De derde partij die ik mocht spelen was de mix met Justin, het was de eerste keer dat wij samen speelden. Justin is geen mix-speler en ik heb ook al lang geen mix training meer gehad sinds ik senior ben, het was dus even wennen samen op de baan. Onze tegenstanders waren Jerry Natenstedt en Dorien Lups.  Het was een leuke partij met hier en daar een spectaculaire rally; lees trucjes, duikpartijen en zittend slaan. Justin en ik wonnen de eerste set met 21-17, helaas konden we de winst in de tweede en derde beslissende set niet pakken en verloren we met 14-21/18-21. 
Mijn laatste partij van de dag was de damesdubbel tegen de als 2e geplaatste Lisa Malaihollo en Yvonne Sie. Dit was een spannende partij waarbij we ook veel hebben gelachen om de leuke lange rally’s. De eerste set konden Myke en ik de winst pakken met 21-17, in de tweede set maakten we het spannend door de in verlenging te winnen met 23-21.

Zondag
De volgende ochtend speelde Myke en ik de halve finale dubbel tegen Ilse Vaessen en Eefje Besselink. De eerste set verloren wij nipt met 21-19, in de tweede set wonnen wij ruim met 21-13. De beslissende derde set was spannend, we stonden wel een punt of twee voor, helaas werd een afmaakbal van Myke aan het net uitgegeven door de scheids die voor ons (en het publiek) duidelijk als in werd gezien. Ilse en Eefje kwamen terug in de wedstrijd en helaas konden wij de verlenging net niet winnen, het werd 20-22.

De halve finale single die ik nu zou moeten spelen tegen Lotte, mijn eerdere tegenstandster in de dubbel, ging niet door omdat zij zich had teruggetrokken vanwege ziekte. In de finale mocht ik weer tegen Lisa singelen, voor de 4e keer in korte tijd. Lisa en ik staan onderhand wel bekend om onze marathonpartijen tegen elkaar, onze rally’s kunnen soms oneindig duren en we moeten er vaak zo nodig een 3 setter van maken. Ik ging met een goed gevoel de baan op en had veel zin in onze wedstrijd. De eerste set begon prima, mijn slagen en loopwerk liepen goed. Ik won deze set met 21-16. De tweede set ging beter dan ik had verwacht, dit keer maakten wij er geen marathonpartij van. Ik kon het tempo goed maken en nam een grote voorsprong die ik uiteindelijk afsloot met 21-11.
Ik heb een leuk en goed weekend gehad bij het AMOR-toernooi, mijn rug heeft het gelukkig allemaal goed doorstaan.


Mijn volgende wedstrijd speel ik aanstaande zaterdag de 23e in Barendrecht tijdens de Play Off Finale tegen DKC. 
Kom je mij en mijn team aanmoedigen naar de overwinning? Misschien tot dan!

BC Amersfoort dat is waar de landstitel hoort!!!


  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER