•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

BC Amersfoort is Landskampioen!!!!

Geschreven door Gayle Mahulette.

Zaterdag 23 februari speelde ik met team Amersfoort om 14:00 uur de finale van de Carlton Eredivisie tegen DKC uit Den Haag. De dagen ervoor hadden we goede voorbereidingen getroffen door samen in Amersfoort te trainen en aan teambuilding te werken. Vrijdag de dag voor de finale waren we namelijk naar Traffic Control Eindhoven gereden. Een groot terrein waar je van alles kon doen zoals een autoslipcursus, segway rijden, quad rijden en nog meer. Wij gingen een legertank besturen en off-road rijden. Het was super om te doen, vooral het off-road rijden zorgde voor hilarische momenten. Wij waren klaar voor de finale! 

Op de dag van de finale waren we rond 12:45 uur aangekomen in de hal, nadat we daarvoor samen ergens wat hadden gegeten en de teambespreking hadden. De hal was al aardig gevuld met groen gele DKC supporters en de Amersfoort supporters die beiden voor een goede sfeer zorgden. Er waren spandoeken, toeters en bellen, muziek en confetti. DKC had zelfs een enorme opblaas ooievaar meegenomen, dit alles maakte de opening en de line-up (in het donker, met spotlights) van de finale wel erg spectaculair. Na onze yell uit volle borst mee te hebben geschreeuwd was het tijd om te beginnen.

De finale begint met de heren- en damesdubbel, Robin/Jelle (Amersfoort) tegen Dennis/Mark (DKC) en Maartje/Eefje (Amersfoort) tegen Soraya/Ginny(DKC). Van te voren wisten we dat we deze twee dubbels en de mixddubbels moesten winnen en één van de singles om landskampioen te kunnen worden, want het winnen van alle singles zou lastig worden. Het waren twee spannende wedstrijden, de mannen maakten er een derde set van. Jelle was nog niet helemaal de oude. Hij lag vorige week nog in een ziekenhuis in Rusland door problemen met zijn evenwichtsorgaan. Gelukkig kon hij wel spelen en haalde hij met Robin het tweede punt binnen voor Amersfoort, want inmiddels hadden de dames hun dubbel in twee spannende sets gewonnen. Goed begin, 2-0 voorsprong!
Toen was het mijn beurt in de single tegen Soraya. Jammer genoeg heb ik hier niet mijn niveau kunnen halen, ik zat niet lekker in de wedstrijd. Veel uit geslagen bij de achterlijn en kreeg mijn slagen niet goed gecontroleerd, het werd 11-21/15-21. Helaas kon Nick (Amersfoort) op de baan naast mij zijn single ook niet winnen, hij verloor nipt van Dennis die de tussenstand op 2-2 bracht. Het kon nu alle kanten opgaan, de spanning steeg en iedereen begon nog fanatieker te worden in het aanmoedigen. Vincent (Amersfoort) speelde zijn single tegen Mark, een spannende partij die in de beslissende derde set werd gewonnen door Vincent met 22-20! De stand is nu 3-2 voor Amersfoort. Jelle en Eefje gingen nu de baan op voor de mixdubbel tegen Thomas en Tak Ling (DKC). De mix werd in twee goede sets gewonnen door Jelle en Eefje, wat ons op een voorsprong bracht van 4-2. Op de baan ernaast werd de single gespeeld tussen Kirsten (Amersfoort) ren Ginny. We waren nu zo dicht bij de overwinning, we hadden nog 1 puntje nodig om het landskampioenschap binnen te halen. Kirsten stond in de derde set redelijk wat punten voor tegen Ginny, op 20-15 sloeg Ginny in het net en werd het winnende punt gemaakt! We stormden met zijn allen de baan op om met elkaar te vieren dat we Landskampioen zijn geworden!!!! Geweldig om zo’n kampioenschap mee te maken, hopelijk volgen er nog meer! Ik ben super trots op mijn team, iedereen heeft er hard voor gewerkt en deze titel is dan ook meer dan verdiend! Klik voor videobeelden van de finale hier. Na afloop hebben we nog feest gevierd in ons club home in Amersfoort! Heel gezellig!

Alle supporters bedankt voor het aanmoedigen en vertrouwen in het team! Ook manager Wim en coaches Fred en Joéli bedankt voor alles! 

Yell van team Amersfoort: (Teamcaptain Jelle schreeuwt: 'We hebben een' en het team schreeuwt B! etc.) 

We hebben een... B!
We hebben een... C!
We hebben... Amersfoort!
BC Amersfoort... GO GO GO!!!


Robert 29.03.2013 22:38  
Gefeliciteerd! Yes No  

Gefeliciteerd Gayle en nu op persoonlijke titel op naar Rio ...

 
   
       

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER