•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Almere Master toernooi

Geschreven door Gayle Mahulette.

Op zaterdag 6 en zondag 7 april werd het Master toernooi in Almere gehouden. Helaas was mijn voorbereiding voor dit toernooi niet goed, ik ben namelijk ziek geweest. Die week had ik alleen donderdag en vrijdag rustig getraind, mijn benen voelde echt aan als pudding. Aangezien ik het weekend nog steeds niet van mijn verkoudheid en vastzittende keel af was, had ik geen hoge verwachtingen van het toernooi. Natuurlijk probeerde ik zo goed mogelijk te spelen en zo ver mogelijk in het toernooi te komen. 

 
Mijn eerste wedstrijd zaterdagmiddag mocht ik meteen aan de bak tegen Manon Sibbald. De eerste set won ik met 21-14. In de tweede set nam ik een ruime voorsprong die ik aan het einde van deze set niet kon vasthouden. Mijn arm begon moe te worden waardoor ik veel slagen vanuit het achterveld in het net sloeg. De tweede set verloor ik met 19-21. In de derde set nam ik een voorsprong die ik niet meer liet gaan en won deze dan ook met 21-10. Na de single mocht ik met Myke Halkema dubbelen tegen twee clubgenoten van mij. Met 21-11 en 21-16 wonnen Myke en ik van het koppel van BC Amersfoort. In de wedstrijd erna moest ik singelen tegen een jeugdspeler van de nationale selectie. Tijdens deze wedstrijd heb ik goed mijn schijnslagen kunnen oefenen en heb ik in twee sets van haar kunnen winnen: 21-8/21-12. Intussen was het alweer 21:00 uur en was ik behoorlijk vermoeid geraakt door de partijen. Het was telkens zo druk bij de fysio dat een goede massage er niet in zat. De laatste partij voor mij was de kwart finale single tegen Wendy Hoeve. Deze wedstrijd ging niet lekker, omdat ik niet zo slim speelde. De eerste set verloor ik net aan met 19-21 en in de tweede set was ik erg moe . Ik had de shuttle niet meer onder controle en sloeg daardoor heel veel uit in het achterveld. De tweede set verloor ik met 14-21.

Wanneer ik een toernooi in Almere heb kan ik gelukkig altijd in het centrum van Almere bij mijn tante blijven logeren. Ik hoefde na de wedstrijden dus niet meer helemaal naar huis te rijden, maar goed ook want de volgende dag moest ik alweer om 09:30 uur dubbelen. Deze wedstrijd moesten Myke en ik tegen Manon en Cheryl Seinen. De eerste set wonnen we met 21-6, we speelden snel en onze tegenstanders maakten veel fouten. De tweede set wonnen we met 21-14. De halve finale dubbel kwamen we uit tegen Lisa Malaihollo en Yvonne Sie. Het was weer een leuke dubbel om te spelen. De eerste set wonnen Myke en ik met 21-17. In de tweede set ging het minder goed door te ongeduldig spel, we verloren dan ook met 21-13. De derde set was heel erg spannend. De stand ging telkens gelijk op en er zaten hele lange rally’s tussen. Eén rally was zo lang dat, toen ik een shuttle liet gaan (omdat ik dacht dat hij uit was), van vermoeidheid niet eens meer kon zien of hij in of uit was. Dat zijn altijd van die stomme momenten op de baan, dat je met je neus boven op de shuttle staat en dan niet weet of hij in of uit is haha. Helaas verloren we de derde set met 19-21, zo dicht bij en dan verliezen is altijd zuur. Uiteraard vind ik het jammer dat ik niet verder in het toernooi ben gekomen, maar misschien was het beter zo. Ik was niet fit en als je jezelf dan gaat forceren kan dat voor lichamelijke problemen zorgen.

Het volgende toernooi wat op het programma staat is een dag na mijn 20e verjaardag, namelijk de Dutch International 18 t/m 21 april in Wateringen. Hier speel ik single en dubbel met Myke.  


  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER