•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Yonex Dutch International

Geschreven door Gayle Mahulette.

Van donderdag 18 april t/m zondag 21 april werd in Wateringen de Yonex Dutch International gehouden. Donderdag zou ik mijn eerste single spelen tegen een Nederlandse, dit was in de kwalificatieronde voor het hoofdtoernooi. Een dag voor de wedstrijd kreeg ik te horen dat iemand uit het hoofdtoernooi was uitgevallen waardoor mijn tegenstandster en ik werden doorgeschoven naar het hoofdtoernooi op  vrijdag. Onze wedstrijd hoefde niet gespeeld te worden en mijn nieuwe tegenstandster werd de 7e geplaatste Simone Prutsch.  Twee weken geleden ben ik ziek geweest (zie verhaal Almere Master toernooi), mijn dichte keel was sindsdien niet weggegaan en jammer genoeg kwam woensdagmiddag uit het niets mijn verkoudheid weer terug… Erg fit was ik dus weer niet, waar ik nog steeds ontzettend van baal.
 
Vrijdag om 10:20 uur speelde ik de single tegen Simone waarbij ik een wat moeizame start had. Bij de rust stond ik achter met 6-11, ze had vaak een harde smash op mijn hoge service waar ze mee scoorde. In de tweede helft ging het beter en kon ik de achterstand verkleinen, maar verloor ik de set alsnog met 19-21. In de eerste helft van de tweede set ging de stand gelijk op, ik kon haar smashes beter verdedigen en kwam beter in mijn spel. Na de rust keek ik weer tegen een achterstand van vijf punten aan die ik gelukkig nog kon inhalen, waardoor het erom spande of er nog een derde set gespeeld zou moeten worden. Uiteindelijk werd het 21-19 in mijn voordeel. De derde set ging niet zoals gehoopt, ik kreeg het erg benauwd door de lange rally’s. Het werd 14-21, ik geloof echt dat als ik fit was geweest dat ik van haar had kunnen winnen.
 
Nu moest ik nog dubbelen met Myke Halkema tegen twee Indonesiërs. Als wij deze dubbel zouden winnen moesten we tegen het als eerste geplaatste dubbelkoppel uit Zweden. Om één of andere reden vielen zij uit het toernooi, waardoor de winnaar van onze wedstrijd doorgeschoven zou worden naar de kwartfinale. Myke en ik wilde heel graag deze dubbel winnen om in de kwartfinale te komen, het zou nog een hele opgave worden met onze condities want Myke was de week voor het toernooi ook ziek geweest. Het werd een spannende wedstrijd, de eerste set konden we helaas net niet winnen met 19-21. In de tweede set wonnen we redelijk makkelijk met 21-12. In de derde set ging de stand van begin tot eind gelijk op. Er zaten echt hele lange rally’s tussen, we moesten heel geduldig zijn en niet te snel willen scoren. Wij waren sterk in de aanval, vooral Myke kon na haar smash mooi oplopen en druk zetten op het net. Helaas verloren we net aan in de verlenging met 20-22. Heel erg balen dus, maar we hebben een goede dubbel neergezet.
 
Het volgende toernooi waar ik aan mee doe is het Conquesto Master toernooi op 27 en 28 april in Zoetermeer. 

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER