•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Succesvol in Veendam!

Geschreven door Gayle Mahulette.

Een succesvol weekend achter de rug in Veendam bij het 45e Meteoor Master toernooi. Tijdens dit toernooi stond ik als 3e geplaatst in de single en stond ik met clubgenoot Robin Tabeling als 2e geplaatst in de mix. Zaterdag om 12:30 uur was mijn eerste wedstrijd, de mix. Robin en ik wonnen redelijk makkelijk in 2 sets met 21-7/21-9. Onze tweede mix speelden we tegen een koppel van Roosterse BC. We zaten prima in de wedstrijd en versloegen het koppel met 21-12/21-16.

Het sportcomplex waar het toernooi werd gehouden was verdeeld in twee hallen. Eén hal heeft 7 banen en de andere hal heeft er een stuk of 14, de laatste hal is erg groot waar niet alleen badmintonlijnen, maar ook veel andere gekleurde lijnen te zien zijn. Ook heeft het een erg drukke achtergrond vooral als je aan het spelen bent. Eén muur heeft een klimwand met van die gekleurde blokken erop. Met het publiek op de achtergrond gaf het een erg druk beeld. Mijn eerste single moest ik in deze hal spelen, ik was benieuwd of ik onder deze omstandigheden goed zou kunnen spelen. Tijdens deze partij heb ik geprobeerd alle slagen ‘safe’ te slaan, niet teveel op de lijnen te mikken en ruim omhoog te slaan zodat ik geen shuttles uit zou slaan. Ik had namelijk geen idee hoe diep ik de shuttle sloeg! Dat kon ik niet goed inschatten door de felle belichting en drukke achtergrond. Ik vond het wel lastig om in deze hal te spelen. Gelukkig ging het goed en won ik de wedstrijd met 21-12/21-7. Mijn tweede single moest ik ook in de grote hal spelen. Mijn tegenstander maakte best veel fouten waardoor ik veel punten kreeg. De stand werd 21-9/21-11. Ik was nu door naar de halve finales op zondag zowel in de single als in de mix, wat betekende dat ik zondagochtend alweer om 09:30 uur moest spelen. Ik bleef met zes andere spelers weer gezellig bij de gastvrije familie Teeuwen logeren. Na 2 lekkere borden Soto Ayam te hebben gegeten en we allemaal even bijgekomen waren van de lange dag konden we gaan slapen om weer fit te zijn voor de halve finales op zondag.

De partijen van zondag werden voor de Master categorie, de categorie waar ik in speel, in de kleine hal gespeeld. Robin en ik begonnen ’s morgens met de mix die best goed ging. We konden veel druk zetten waar we punten mee scoorden. Met 21-10/21-10 wisten we de finaleplek veilig te stellen. Rond 10:45 uur was het tijd om de halve finale single te spelen tegen teamgenoot Kirsten van der Valk. Ik begon de wedstrijd niet goed, ik sloeg echt heel veel shuttles uit en keek daardoor snel tegen een achterstand aan. De eerste set verloor ik dan ook dik met 21-13. In de eerste helft van de tweede set ging het nog steeds niet lekker met mijn slagen. Ik stond ongeveer 5 punten achter bij de wissel (6-11). Bij de achterstand van 10-15 keerde het tij en begon ik aan een inhaalrace. Ik maakte 11 punten op rij waardoor het 21-15 in mijn voordeel werd. Ik sloeg nu gelukkig niet zoveel meer uit en kon met het spelen van een hoger tempo punten scoren. De derde set begon ik echter weer met een achterstand, die ik later in de tweede helft weer goed kon maken. Het was een spannende set, waarbij ik aan het eind met 20-16 voor stond. Nu kwam het moeilijke gedeelte waarbij je weet dat je gewoon het zelfde moet blijven spelen als de afgelopen punten, maar toch ging ik anders spelen en gaf ik zo 3 punten weg. Hierdoor werd het weer spannend, 20-19 zou het tot een verlenging komen ja of nee? De eindstand werd 21-19! Na 1 uur en 18 minuten op de baan te hebben gespeeld, had ik een finaleplek in de single behaald.
 
De finales begonnen met de damessingles, mijn tegenstandster was Mireille van Daal. Ik zat goed in mijn vel en had zin in de finale. Deze wedstrijd ging mij goed af, ik kon goed tempo maken en gebruik maken van wat schijnslagen. De eerste set ging redelijk makkelijk en won ik met 21-6. In de tweede set kon ik hetzelfde spel blijven spelen en de winst binnen halen met 21-11. Ik ben blij dat ik mijn single titel van vorig jaar heb kunnen verdedigen! Nu wilde ik mijn andere doel nog bereiken en dat was om ook eerste te worden in de mix met Robin. We speelden de finale tegen Jim Middelburg en Yvonne Sie. Opzich ging de mix wel oké, ik sloeg alleen aan het net teveel ‘single’ slagen. We wonnen de eerste set met 21-15, de tweede set maakten we spannend. Het werd uiteindelijk 21-18 in ons voordeel.
 
Dit weekend heb ik twee titels binnen gehaald waar ik heel blij mee ben. Ik heb dit niet kunnen doen zonder mijn mixpartner Robin en alle supporters die mij tijdens mijn single partijen hebben gecoacht en hebben aangemoedigd! Iedereen bedankt hiervoor!
 
Mijn volgende toernooi is komend weekend op 18/19 mei in Den Haag, Drop Shot Grand Prix toernooi. Hier zal ik single en dubbel spelen met Myke Halkema. 


Mike van Daal 16.05.2013 10:22  
Veendam master Yes No  

Hi Gayle,
ik lees voor het eerst een website van een badmintonspeels ter. (nieuwsgierig)
Leuk opgemaakt en mooi geschreven.
Succes in Den Haag.
Gr.
Mike.

 
   
       
Piet Wattimena 15.05.2013 14:08  
Felicitatie Yes No  

Beste Gayle, van harte gefeliciteerd met jou overwinning. Jammer dat ik zelf niet aanwezig kon zijn om jou spel te bekijken. Druk, Druk, Druk met de talenten van de Racketeers uit Emmen op een toernooi waar zij ook de prijzen hebben meegenomen. Dus ben ik trots op jou en mijn talenten....wens je veel succes in Den Haag..

Groeten uut Assen

 
   
       
Franc 15.05.2013 13:28  
Yes No  

Klasse Gayle!

 
   
       

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER