•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Winst bij Drop Shot Grand Prix Toernooi!

Geschreven door Gayle Mahulette.

Afgelopen weekend heb ik in Den Haag meegedaan aan het Phytalis Drop Shot Grand Prix toernooi. Hier heb ik single en dubbel gespeeld met Myke Halkema. Zaterdag hoefde ik met Myke pas om 16:35 uur te beginnen met de damesdubbel tegen een Nederlands/Duits koppel. We speelden prima en wonnen de wedstrijd met 21-16/21-18. Het was een klein wedstrijdschema, Myke en ik stonden nu gelijk in de halve finale die zondag gespeeld werd. 

Na de dubbel mocht ik meteen aan de bak tegen de als eerste geplaatste Lisa Malaihollo. De wedstrijd begon ik wat voorzichtig, omdat ik na het toernooi van vorige week (Meteoor Master) last kreeg van mijn peroneuspees (rechter onderbeen). Ik zat te twijfelen of ik wel zou moeten spelen dit weekend. Uiteindelijk ervoor gekozen om er toch voor te gaan en mijn been goed te laten verzorgen door de fysio. Het was weer een spannende partij tegen Lisa met mooie rally’s. De eerste set won ik met 21-18 en in de tweede set kwam het aan op een verlenging. Tijdens de wedstrijd was het belangrijk om mijn concentratie op de shuttle vast te houden in plaats van op mijn been. Ik probeerde de rally’s kort te houden en op safe te spelen. In de wedstrijd was ik minder op mijn loopwerk aangewezen, maar juist veel op mijn slagen. Gelukkig won ik, na een uur op de baan te hebben gestaan, ook de tweede set met 23-21. Ik was opgelucht dat ik geen derde set meer hoefde te spelen vanwege mijn been. Het wedstrijdschema in de single was ook klein. Ik was nu ook in de single door naar de halve finale op zondag.

Zondagochtend speelde Myke en ik de halve finale dubbel tegen Lisa en Yvonne Sie. De laatste keer dat wij tegen dit koppel speelden was meer dan een maand geleden bij het Almere Master toernooi. Toen verloren wij net aan in de derde set met 19-21, dus Myke en ik waren vastberaden om revanche te nemen. Het werd weer een spannende driesetter die we gelukkig met winst konden afsluiten: 16-21/21-19/21-18. In de finale moesten we tegen het als eerste geplaatste koppel Iris Tabeling en Samantha Barning. We zaten niet heel lekker in de wedstrijd, zij speelden heel aanvallend en jammer genoeg ging onze verdediging niet super. We verloren de wedstrijd met 21-16 en 21-14.
 
De halve finale single moest ik tegen een Zwitserse spelen. De eerste set ging goed en won ik met 21-14. In de tweede helft van de tweede set maakte ik wat meer fouten waardoor het einde nog spannend werd. Gelukkig kon ik het bij twee sets houden en won ik met 21-19. In de finale moest ik weer tegen Mireille van Daal spelen waar ik vorige week nog bij het Meteoor Master toernooi in de finale van had gewonnen in twee sets. Ik was vastberaden om ook deze finale te winnen. De wedstrijd ging goed en zoals in mijn vorige singles probeerde ik weer de rally’s kort te houden. Met aanvallend spel scoorde ik veel punten en won ik de finale met 21-15/21-18.


Samen met dubbelpartner Myke Halkema (Foto’s: René Lagerwaard)

Dankzij de goede zorg van de fysio van het toernooi heb ik goed kunnen spelen en is de last in mijn onderbeen niet verergerd.

Het volgende toernooi dat op de planning staat is van 28 mei tot en met 1 juni, de Europa Cup in Beauvais, Frankrijk. Hier zal ik met mijn competitie team, landskampioen BC Amersfoort spelen tegen kampioensteams uit andere landen.


  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER