•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Brons met BC Amersfoort tijdens Europa Cup!

Geschreven door Gayle Mahulette.

Van dinsdag 28 mei t/m zaterdag 1 juni werd de Europa Cup gehouden in Beauvais, Frankrijk. Maandagochtend reed het team naar Beauvais, een reis van ongeveer 5 uur. Onze wedstrijdpoule bestond uit 5 teams:  Frankrijk, Hongarije, Israël, Oekraïne en Nederland. De hal zag er professioneel uit, de hele hal was erg donker en de banen stonden in spotlights. Tijdens het spelen heb je dus geen last van een drukke achtergrond, daarnaast was de hal ook lekker hoog. Dit was de eerste keer voor mij om wedstrijden te spelen in zo’n professionele setting, ik had er dus erg veel zin in en vond het ook best spannend.

Dinsdagmiddag speelden wij onze eerste wedstrijd tegen het team van Hongarije. In de poulewedstrijden worden 7 partijen gespeeld: een mix, 2 herensingles, 2 damessingles, een herendubbel en een damesdubbel. Na de eerste twee partijen, de mix en eerste herensingle, stond het 1-1. Ik mocht als derde partij de baan op tegen Maria Ulitina. Het was erg spannend en het ging telkens gelijk op. Ik verloor de wedstrijd net aan met 20-22/19-21. Na de een na laatste partij was de totaalscore: 3-3. Helaas verloren we uiteindelijk met 3-4 van Hongarije.
 
Woensdag stonden twee poulewedstrijden op het programma, namelijk tegen Frankrijk en Oekraïne. In de ochtend speelden we tegen het als 3e geplaatste team van Frankrijk. Als tweede partij mocht ik tegen de 25 jarige Sashina Vignes, een speelster die al veel ervaring heeft met het spelen van grote internationale toernooien. Deze partij ging niet zo goed, zij was sterk in haar aanvallende slagen en ik kwam niet goed in de wedstrijd. Het werd 13-21/9-21. Gelukkig wonnen we met 6-1 van het Franse team. In de avond moesten we tegen Oekraïne spelen, hier wonnen wij ook van met 6-1. Alleen de tweede damessingle werd hier verloren. Mijn single ging goed en won ik met 21-13/21-15.
 
Donderdag speelden we onze laatste poulewedstrijd tegen Israël. Wij wonnen alle wedstrijden en eindigde als winnaar van onze poule. Mijn single ging prima en won ik met 21-13/21-9. Vrijdag moesten we in de kwartfinale tegen de andere poulewinnaar: Portugal. Als derde partij mocht ik singelen. Het was een spannende partij, vooral in de derde set ging het aan het eind gelijk op. Jammer genoeg verloor ik de derde set in de verlenging met 22-24. De totaalscore werd: 4-1. Zodra je uit de poulewedstrijden bent en in het afvalschema komt dan stop je met spelen als het al duidelijk is wie de winnaar is. Met een voorsprong van 4-1 waren wij al de winnaar en speelden we de overige twee wedstrijden niet meer.
 
Onze tegenstander in de halve finale was het sterke team van Rusland. Van te voren wisten we dat het moeilijk zou worden om punten van ze te winnen. We begonnen met de mix van Eefje Muskens en Jelle Maas, die de tweede set wisten te winnen. Helaas werd de derde set verloren waardoor we op een 1-0 achterstand kwamen. Toen ik mocht spelen was de tussenstand 2-0, door het verlies van de eerste herensingle. De eerste helft van de eerste set ging heel goed. Hoog tempo en goed spel, maar na de rust bij de 11 maakte ik te veel fouten en kon ik haar niet meer bij houden. In de tweede set ging het weer goed, maar kon ik er helaas geen derde set uit slepen. Het werd: 12-21/18-21. De herendubbel na mijn single werd ook verloren, waardoor het 0-4 voor Rusland werd.

We hebben een mooi resultaat neergezet door een bronzen medaille te winnen tijdens de Europa Cup 2013. Ik ben blij dat ik veel partijen heb kunnen spelen en hiermee ook veel ervaring heb opgedaan. Zoals ik al eerder vertelde was dit de eerste keer dat ik een toernooi in zo’n professionele setting heb mogen spelen. Nu ik dit heb meegemaakt smaakt het zeker naar meer! Donderdag vlieg ik met Vincent de Vries, en Alida Chen naar Litouwen voor de Lithuanian Open 2013, van 6 t/m 9 juni. Hier speel ik single en samen met Alida damesdubbel.

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER