•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Grote veranderingen

Geschreven door Gayle Mahulette.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb, dit komt omdat ik de afgelopen periode voor veel keuzes heb gestaan waar ik op dat moment nog niks over kon schrijven.
 
Zoals de meeste badmintonvolgers wel weten zijn er veel veranderingen doorgevoerd in het topsportbeleid van de badmintonbond. Dit heeft te maken met de stopzetting van de subsidie van het NOC*NSF aan de badmintonbond. Het gevolg is dat het team van de nationale senioren selectie flink is uitgedund qua aantal. Men heeft namelijk besloten om zich bij de senioren voornamelijk op het dames dubbelspel en het gemengd dubbelspel te richten. In maart heb ik te horen gekregen dat ik in de nationale selectie mag blijven, maar dan voor het dames dubbelspel.  De technische staf van de nationale selectie ziet de nodige dubbelkwaliteiten in mij om verder te komen in de sport. Ook gezien mijn goede resultaten in het dubbelspel bij de jeugd is het voor de technische staf een reden dat ik mij op het dubbelspel richt. Hoe leuk ik de damesdubbel ook vind om te spelen, ligt mijn hart toch echt in de damessingle. Daarom heb ik besloten om de nationale selectie te verlaten en mijn eigen weg te volgen in de damessingle. Het lijkt misschien alsof de keuze snel gemaakt was, maar dat was het zeker niet! Want wat als ik de selectie uit stap, hoe dan verder? Waar ga ik mijn baantrainingen volgen, wie gaat mij trainen, met wie ga ik trainen, is het wel verstandig om mijn veilig nestje op Papendal in Arnhem, wat voor mij om de hoek is, te verlaten??? etc. Slapeloze nachten had ik er soms van! Na lang nagedacht te hebben kon ik eindelijk een keuze maken. Het feit dat de nationale selectie niet meteen een dubbelpartner voor mij had is voor mij de doorslag geweest om voor de single te kiezen, want een jaar zonder partner trainen zag ik niet zitten. Daarnaast kan ik mijn single niet zomaar opgeven en ga ik hier nu ook 100% voor.
 
Nu ik niet meer bij de nationale selectie hoor, kan ik dus ook niet meer fulltime op Sportcentrum Papendal trainen. Mijn baan, hardloop- en krachttrainingen moet ik nu zelf ergens anders doen. De baantrainingen ga ik na de vakantie onder andere in Duitsland volgen. Aan de ene kant is het natuurlijk niet fijn dat ik nu meer reistijd en niet alles op één locatie heb, maar aan de andere kant zijn veranderingen misschien juist wat ik nu nodig heb. Gelukkig kan ik mijn kracht- en conditietrainingen in Arnhem blijven doen. In juli ben ik in contact gekomen met oud profvoetballer (NEC/Vitesse) Ezra Nahumury. Hij heeft zijn eigen sportbedrijf: In Ease Training, waarmee hij met zijn visie de samenleving gezonder wil maken door middel van fysieke, mentale en sociale training. Wij hebben besloten om samen te gaan werken. Ezra is nu mijn personal trainer op het gebied van kracht en conditie. De trainingen zijn anders dan ik gewend ben, we doen bijvoorbeeld krachttrainingen vaak buiten en doen veel Pilates oefeningen om mijn rug en buikspieren te versterken. Dat is ook zeker nodig, aangezien mijn onderrugblessure nog steeds niet helemaal over is. De laatste tijd gaat het wel de goede kant op, dus hopelijk ben ik er binnenkort helemaal van af.
 
Het is belangrijk dat ik komend seizoen veel internationale toernooien ga spelen om ervaring op te doen en een goede ranking op te bouwen. Hier heb ik wel geld voor nodig en aangezien ik nog op school zit (laatste jaar HBO opleiding Sport, Gezondheid & Management) zit een baan er nu niet in. Ook omdat ik nu niet meer in de nationale selectie zit zal ik alles zelf moeten financieren. Daarom ben ik nu druk op zoek naar sponsors die mij willen helpen in mijn topsportcarrière. Als u diegene bent of iemand kent die geïnteresseerd is in sponsoring kunt u contact met mij opnemen via het contactformulier. Wellicht wilt u mij een klein steuntje in de rug geven, dat kan natuurlijk ook want alle bedragen zijn welkom! (zie hier) Wilt u mij steunen en zelf van leuke kortingen profiteren? Dan kunt u de Gayle Mahulette FanCard hier aanvragen.
 
Vol goede moed en plezier ga ik een nieuw hoofdstuk in mijn badmintoncarriére tegemoet. Op 18 augustus vertrek ik naar Bulgarije voor de Bulgarian Open 2013, mijn eerste toernooi van het seizoen. Hier heb ik veel zin in! Ik ga hier single spelen en samen met Cheryl Seinen ga ik dubbelen…. Ook dubbelen ja haha, ik heb niet gezegd dat ik nooit meer ga dubbelen. Ik denk zelfs dat het spelen van een dubbel mij ook zal helpen in mijn single, maar uiteraard richt ik mij volledig op de single.
 
Benieuwd of er ook veranderingen gaan komen omtrent mijn kledingsponsor? Houd mijn website en Twitter: @gmahulette in de gaten, want binnenkort schrijf ik daar een verhaaltje over!

Lisa 12.08.2013 11:41  
Yes No  

Well done nona!! Moedig besluit, maar het gaat je vast en zeker allemaal lukken :-) Succes en zie je zeker snel weer op de baan ;-) Liefs x

 
   
       

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER