•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Bulgarian Eurasia Open 2013

Geschreven door Gayle Mahulette.

Op zondag 18 augustus vloog ik in mijn eentje naar Sofia, Bulgarije. Een vlucht van ongeveer 3 uur. Op het vliegveld werd ik opgewacht door Chris Vlaar en twee andere speelsters die daar al waren, Alida Chen en mijn dubbelpartner voor dit toernooi Cheryl Seinen. We reden naar het appartement van Chris en Emmy Vlaar, waar net als Alida en Cheryl, ook Alex Vlaar en Ruben Jille verbleven. Hier hebben we gezellig met elkaar gegeten en zijn daarna naar het hotel gereden waar ik verbleef, welke op 5 minuten loop afstand was van de sporthal. Door een communicatiefout van het hotel hadden ze geen kamer voor mij gereserveerd, waardoor ik één of andere business suite kreeg toegewezen. Super chill dus. Het toernooi begon maandag de 19e, maar ik hoefde dinsdag pas te spelen. Maandag ben ik wedstrijden gaan kijken en heb ik de andere Nederlandse spelers aangemoedigd die wel de kwalificatie moesten spelen. Het was zo’n 31 graden in Sofia en in de hal was het ook erg warm. Soraya de Visch Eijbergen was inmiddels ook aangekomen. Wij waren van plan om ‘s avonds na de laatste wedstrijd van het toernooi even te trainen om te wennen aan de hal. Echter het toernooi liep uit en konden we pas laat de banen gebruiken. We besloten om de volgende ochtend te trainen, aangezien we pas in de middag moesten spelen.

Mijn loting in de single was niet gunstig, ik moest namelijk meteen tegen de nummer 2 van het toernooi. Stefani Stoeva zij werd uiteindelijk ook de winnares van het toernooi. De wedstrijd ging niet slecht, vooral in de 1e set ging het goed. Ik merkte ook dat zij niet op haar best was (waarschijnlijk vermoeid door de afgelopen internationale toernooien die zij heeft gespeeld + het vele reizen), dus ik wilde lange rally’s aangaan om haar te laten lopen en zoveel mogelijk punten te scoren. Op zich lukte dat wel, maar verloor ik de eerste set met 14-21. In de tweede set ging het minder goed, omdat ik veel onnodige fouten maakte. Daarnaast kwam zij ook beter in de wedstrijd en won zij met 13-21. Het is jammer dat ik meteen mijn eerste wedstrijd tegen zo’n sterke tegenstander moest spelen en niet een partij kon inkomen. Na het spelen van deze wedstrijd zijn mijn aandachtspunten wel weer duidelijk geworden, dus daar ga ik de komende tijd aan werken.

In de avond moest ik met Cheryl tegen een koppel uit Oostenrijk dubbelen. De eerste set zaten we niet echt lekker in de wedstrijd, maar maakten we het nog spannend met een verlenging. Jammer genoeg verloren we met 20-22. In de 2e set maakten we veel minder fouten en konden wij met de aanval veel punten maken. We wonnen gemakkelijk met 21-10. In de derde set konden we onze tactiek vasthouden en wonnen we met 21-13. De volgende dag speelden we de kwartfinale tegen het als derde geplaatste koppel uit Turkije. Onze tegenstanders zijn twee sterke singelaars die een dubbel spelen, dus we konden een dubbel verwachten met lange rally’s. De eerste set verloren we best dik met 13-21, in de tweede set konden we de shuttle beter in het spel houden en hen uitspelen. Jammer genoeg konden we er net geen derde set uithalen, we verloren met 18-21. Donderdag heb ik met de andere NL spelers de finales gekeken, hierna konden wij lekker 2 uurtjes trainen in de hal. Vrijdagochtend vloog ik met iedereen weer terug naar Eindhoven. Meteen het weekend erna had ik het Master toernooi in Gorredijk. Lees hier hoe ik daar heb gepresteerd!

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER