•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Belgian International

Geschreven door Gayle Mahulette.

Woensdag 11 september begon de Belgian International in Leuven (11 t/m 14 september). Toen de loting een aantal weken voor het toernooi bekend werd gemaakt stond ik als 3e op de reservelijst. Er moesten 3 damessingles uitvallen in het hoofdtoernooi of het kwalificatietoernooi. Gelukkig gebeurde dit en kon ik meedoen aan het toernooi. Ik had een goede loting in de kwalificatie, want op mijn pad naar het hoofdtoernooi zou ik geen Aziatische speelsters treffen. Woensdagmiddag moest ik mijn eerste partij spelen tegen een Zwitserse. 

De eerste set ging erg moeizaam. Ik sloeg veel uit op de achterlijn en kon mijn slagen én mijn zenuwen niet onder controle houden. Zo keek ik al snel tegen een achterstand van 4-11 aan, die ik later in de wedstrijd niet meer kon inhalen waardoor ik deze set verloor met 12-21. Tijdens de tweede set gingen mijn slagen veel beter en waren de zenuwen al een stuk minder. Na de 11 pakte ik een grote voorsprong, 17-11, die ik niet meer liet gaan. Ik won de set met 21-14. In de 3e set maakte mijn tegenstandster veel fouten en was ik juist vast in mijn slagen. De laatste set won ik met 21-7. 

Mijn tweede wedstrijd speelde ik tegen de Finse Airi Mikkela, een tegenstandster die ik in het verleden vaker ben tegengekomen. Een lange tijd terug tijdens het EJK in 2009 in Slovenië en in 2011 tijdens de Dutch Junior in Haarlem. Na twee keer van haar verloren te hebben, was ik nu vastbesloten revanche te nemen. De wedstrijd begon goed, ik nam meteen de leiding met een 4-0 voorsprong. Zij zat niet goed in de wedstrijd en daar kon ik goed gebruik van maken. Ik won de set met 21-10. In de tweede set waren de rollen omgekeerd en stond ik achter met 13-20. Zij moest nog één puntje, maar ik wist er nog 5 op een rij te scoren. Jammer genoeg was dat niet voldoende en verloor ik deze set met 18-21. De stand in de derde set ging gelijk op, vooral aan het einde van deze beslissende set spande het erom: 20-19 voorsprong, 20-20, 21-20 voorsprong, 21-21 gelijk. Gelukkig wist ik mijn hoofd koel te houden en won ik de wedstrijd met 23-21.

De derde ronde in de kwalificatie was de laatste ronde voor het hoofdtoernooi. Hier moest ik het opnemen tegen de Deense Julie Finne-Ipsen. Ik moest na mijn vorige single weer vrij snel aan de bak voor de volgende partij, die tevens op de TV-baan was. De eerste helft van de eerste set begon ik met een kleine achterstand, die ik later kon inhalen. Ik zat goed in de wedstrijd en mijn voorsprong werd bij de 11 alleen maar groter, zo kon ik de set afsluiten met 21-14 winst. In de tweede set speelde Julie beter en kon ik mijn voorsprong niet vasthouden. Zij maakte op 19-19 twee punten achter elkaar, waardoor het weer aankwam op een derde set. De beslissende set was spannend, het ging weer gelijk op. Jammer genoeg maakte ik aan het einde teveel fouten, de eindstand: 18-21. Zo dichtbij het hoofdtoernooi en dan net niet, is enorm balen! Gelukkig kan ik wel tevreden terug kijken op het toernooi in België, want ik merk verbetering in mijn spel door de trainingen van de afgelopen maanden. Benieuwd naar mijn wedstrijd tegen de Deense? Bekijk het hier terug!

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER