•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Stunten tijdens Estonian International

Geschreven door Gayle Mahulette.

Van donderdag 9 t/m zondag 12 januari werd de Estonian International gehouden in Tallinn, Estland. Woensdag vloog ik vanaf Schiphol via Frankfurt naar Tallinn. Ik had veel zin in het eerste internationale toernooi van dit jaar. Zeker omdat ik ook weer met mijn oude (jeugd)dubbelpartner Myke Halkema ging dubbelen en met elkaar een hotelkamer deelden.

Vrijdag mocht ik de eerste ronde meteen tegen de als 2e geplaatste Russin Olga Golovanova singelen. Een sterke en ervaren speelster, waar ik in Frankrijk tijdens de Europa Cup al eens eerder tegen heb gespeeld en van had verloren. Nu wilde ik revanche op haar nemen. De speelomstandigheden waren prima, de banen waren goed gelegd en je had geen last van wind of van de lichten. Ik zat lekker in mijn vel en ging vol goede moed de baan op, omdat ik zonder druk kon spelen. In het begin nam ik de leiding, maar die voorsprong liep zij alweer snel in. De wedstrijd ging redelijk gelijk op en op het eind kon ik gelukkig de winst pakken met 21-17. Nu moest ik in de tweede set hetzelfde spel blijven spelen en met hoog tempo net als in de eerste set. Dit lukte heel goed en hierdoor raakte zij flink gefrustreerd en kon ik de punten maken. Ik was super blij toen ik de tweede set won met 21-13. Op naar de volgende ronde, hier stond een landgenoot van Olga alweer klaar.   

Anderhalf uur later moest ik weer aan de bak tegen een Russin van mijn leeftijd. Ik ken haar van mijn jeugdperiode, waar ik een keer tegen haar heb gespeeld. Daar heb ik toen van haar gewonnen, ik schatte mijn kans om deze partij te winnen hoog in. Eenmaal op de baan was ze dezelfde lange meid die ik een aantal jaren terug tegenover mij had staan, dus ik wist dat mijn clears hoog en diep genoeg moesten zijn om over haar heen te spelen. De eerste set lag het tempo hoog en waren er goede rally’s, ik pakte de winst met 21-17. In de tweede set lag het tempo lager en maakte ik veel fouten, waardoor ik de tweede set verloor met 11-21. Tijdens de beslissende set kon ik het tempo weer oppakken en maakte ik veel minder fouten. Met een voorsprong van 20-16 had ik vier matchpoints, die ik meteen wilde pakken. Het was een super lange rally, die ik uiteindelijk verloor: 20-17. Het volgende punt wilde ik perse maken om een uiteindelijke 20-20 te voorkomen. Toen ik de kans kreeg ging ik voor de alles of niets smash en gelukkig scoorde ik hiermee het winnende punt, waardoor ik de kwartfinale bereikte. In de kwartfinale moest ik weer tegen een Russische speelster, voordat ik die partij de volgende dag moest spelen moest ik deze avond nog eerst dubbelen.
 
Myke en ik speelden onze wedstrijd pas laat om 21:00 uur tegen de Françaises Stacey en Delphine. Net als ons zijn zij een koppel waarvan één iemand singlelaar is en de ander een dubbel/mix speelster is. In de eerste set namen we een voorsprong, maar al gauw kwamen zij terug en ging het gelijk op. Wij waren in deze set teveel aan het verdedigen en verloren de set net aan met 22-24. In de tweede set keken wij tegen een achterstand aan tot dat wij het tempo gingen opvoeren en meer de aanval namen. Het was een spannende set waarin wij uiteindelijk aan het langste eind trokken met 23-21. In de derde set ging het weer gelijk op, tot een stand van 15-15. Myke en ik maakte heel erg tempo, waardoor wij 6 punten achter elkaar scoorden, stand: 21-15.
 
Zaterdag speelden wij de kwartfinale dubbel tegen Duitsers. In de eerste set hadden wij geen geduld en gingen alleen maar mee met hun harde spel, waardoor wij gestuurd werden en verloren met 17-21. In de tweede set  speelden we veel geduldiger en wonnen wij eenvoudig met 21-12. In de derde set hadden we een ruime voorsprong, maar Myke en ik maakten het weer spannend door ze terug te laten komen. Uiteindelijk wonnen we toch met 21-19 en stonden we in de halve finale tegen de als tweede geplaatsten uit Wales.
 
De kwartfinale single tegen de Russin begon goed en pakte ik met 21-18. In de tweede set maakte ik helaas teveel fouten en kreeg ik mijn slagen niet goed achterin, het werd 11-21. De derde set had ik het tempo en diepte in slagen weer gevonden, waardoor ik weer in het spel kwam. Jammer genoeg had ik wel een achterstand opgelopen en was het moeilijk om op tijd de stand weer gelijk te trekken. De derde set verloor ik met 16-21, van de uiteindelijke winnares van het toernooi.
 
In de halve finale damesdubbel stonden we tegenover een hele lange speelster en een hele kleine. Zij wilden beiden alles hard spelen, vooral de kleine speelster viel ook hard aan en stormde telkens naar het net. De stand ging gelijk op, Myke en ik wisten de set te pakken met 21-18. In de tweede set probeerden we de kleine speelster telkens te overspelen en haar in het achterveld te houden. Dit werkte goed, omdat wij halve clears van haar terug kregen en hierdoor goed de aanval konden inzetten. Met 21-17 wonnen wij de halve finale en stonden wij in de damesdubbel finale de volgende dag tegen de als eerste geplaatste Russen.

Zondagochtend waren Myke en ik de tweede finale van de dag. Eén van onze tegenstanders heeft Olympisch brons behaald in de damesdubbel, dus we wisten dat de wedstrijd heel lastig zou worden. De eerste set ging niet goed, omdat we teveel met hun harde spel mee gingen en hierdoor fouten maakten. We kwamen niet goed in de wedstrijd en werden gestuurd met 9-21. In de tweede set probeerden we meer de rally aan en meer te vertragen, door meer te droppen en te clearen. Tot 8-11 konden we redelijk goed meekomen, maar daarna maakten we toch teveel onnodige fouten en verloren we met 12-21.
 
Ik vond de Estonian International een leuk toernooi om te spelen en ik ben erg tevreden met de resultaten die ik hier geboekt heb. Het volgende toernooi wat ik ga spelen is het NK in Almere. Ik hoop tijdens de Nederlandse Kampioenschappen ook mooie resultaten te behalen in de single en in de damesdubbel met Myke. Daarnaast heb ik van 11 t/m 16 februari ook een toernooi gepland, want ik ben namelijk geselecteerd voor het EK vrouwenteams (de Uber Cup). Hier heb ik ook veel zin in, echter zie ik wel op tegen de stunt die de dames voor de groentjes gaan verzinnen! We zullen het meemaken!


  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER