•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Voor de eerste keer Nederlands Kampioen!!!

Geschreven door Gayle Mahulette.

Vrijdag 31 januari begon het kwalificatietoernooi van de Nederlandse Kampioenschappen in het topsportcentrum van Almere. Als tweede geplaatste in de damessingle en derde geplaatste in de damesdubbel met Myke Halkema hoefde ik vrijdag geen kwalificatie te spelen. Mijn loting was in beide onderdelen gunstig, in de dubbel stonden wij namelijk onder in het afvalschema bij de nummer 2 en niet bovenin bij de nummer 1. In de single had ik een goede kans op een finale plek, hier zou ik waarschijnlijk tegen de nummer 1 uitkomen. 

Zaterdag om 12:15 uur begonnen Myke en ik aan onze eerste dubbel tegen Jessica Ottenhof en Gita Djajawasito. Hier konden we goed wennen aan de hal en de shuttles. De shuttles waren redelijk snel en je moest wennen aan de wind in de hal. Aan de ene kant van de baan had je wind mee en aan de andere kant wind tegen. Al snel waren we hier aan gewend en wonnen de wedstrijd met 21-14/21-18. De volgende wedstrijd moest ik in de eerste ronde tegen Dorien Lups singelen. De eerste set won ik redelijk makkelijk met 21-11. In de tweede set had ik wat meer moeite, maar kon ik de wedstrijd toch in twee sets afsluiten: 21-18.
 
In de tweede ronde moest ik tegen Mireille van Daal singelen, waar ik nog niet zo lang geleden tegen had gespeeld in de competitie. Aangezien ik al vaker tegenover haar heb gestaan in wedstrijden, wist ik hoe zij speelt en kon ik hier goed gebruik van maken. De wedstrijd had ik met 21-10/21-8 gewonnen. De damesdubbel die ik hierna moest spelen was tegen Meta Knuth en Jessie van Wijk. De eerste set ging ons gemakkelijk af met 21-7. Na 15 minuten werd de wedstrijd helaas gestopt door opgave, omdat Jessie ziek was. Ze wilde het toch proberen, maar het ging echt niet. Zo stroomden Myke en ik door naar de halve finale.
 
Zondagochtend werd ik wakker met enorme kriebels in mijn keel en buik. Ik was behoorlijk zenuwachtig voor deze belangrijke dag. De dag dat ik kans maakte op een finaleplek van het NK en misschien zelfs een kans op de titel! Hiervoor moest ik het eerst opnemen tegen Lisa Malaihollo. Iedereen weet ondertussen denk ik wel dat Lisa en ik vaak tegen elkaar uitkomen tijdens toernooien/competitie en dat wij er meestal een lange partij van maken. Dit keer tijdens het NK was het niet anders. In de eerste set zat ik lekker in de wedstrijd en nam ik al snel de leiding, met 21-15 had ik de set gewonnen. In de 2e set begon Lisa een ander spel te spelen. Hier moest ik mij op aanpassen wat in het begin niet zo goed lukte. Ik bouwde een achterstand op en verloor uiteindelijk de set met 16-21. In de eerste helft van de 3e set begon ik niet goed en stond ik achter met 5-11. Bij de wissel van speelhelft had ik de knop omgedraaid en begon ik aan een inhaalrace. Ik maakte 6 punten op rij en had zo het gat dichtgelopen. Vanaf dat moment ging het veel beter en ging de stand steeds gelijk op. Er zaten lange rally’s tussen waarbij er werd gedoken en ik diepe uitval passen maakte die ik nogal voelde. Het was het waard, want door als een gek te rennen op elke shuttle had ik de winst binnengehaald en de finaleplek veilig kunnen stellen met 21-18. 

De halve finale damesdubbel moesten Myke en ik tegen onze als 2e geplaatste trainingsmaatjes Alida Chen en Soraya de Visch Eijbergen. Nog voor de wedstrijd kregen wij te horen dat de wedstrijd niet door zou gaan vanwege een blessure van Soraya. Ik vroeg mij af of zij de finale damessingle ook niet zou kunnen spelen, maar dit was niet het geval. De finales begonnen om 18:15 uur met als openingspartij de gemengddubbel, gevolgd door mijn eerste NK finale in de damessingle. Ik was behoorlijk gespannen voor deze partij, maar ondanks dat begon ik de wedstrijd goed en nam ik een voorsprong. In de 2e helft van de eerste set begon ik fouten en wat verkeerde keuzes te maken, waardoor Soraya kon scoren en het gat kleiner werd. De eerste set had ik dan ook net verloren met 21-18. In de 2e set zat ik weer beter in mijn spel en kon ik een voorsprong pakken van 4 punten. Ik was vastberaden om er een 3e set uit te slepen, maar bij een stand van 16-12 werd het spel stilgelegd en kwamen de coach van Soraya, de fysio en de referee op de baan. Het zag ernaar uit dat Soraya teveel last had van haar blessure en na overleg is er besloten om niet door te spelen. Hiermee kwam er een vervelend einde aan de finale damessingle. Ik voelde me rot voor Soraya en dat de wedstrijd zo moest lopen, op dat moment viel daarom het kwartje ook niet dat ik de titel had gewonnen. Op de baan werd er meteen een microfoon onder mijn neus gestopt en werd ik geïnterviewd, waarbij naar boven kwam dat ik nogal mixed feelings had. Natuurlijk had ik op een andere manier de finale willen winnen, maar ik heb de rondes voor de finale ook keihard geknokt voor de winst en daarom maakt dit mijn titel zeker niet minder waard!

Na het interview werd gelijk de prijsuitreiking gehouden. Nadat ik het bosje bloemen, de wisselbeker en de medaille in ontvangst had genomen keek ik diep in de verte naar mijn moeder op de tribune en op dat moment besefte ik pas dat ik zojuist Nederlands Kampioen was geworden. Ik voelde mij zo gezegend, omdat ik gekregen had waar ik voor had gebeden en toen kon ik het niet meer drooghouden. Ook heb ik nu erkenning gekregen dat mijn keuze om voor de damessingle te gaan, de juiste keuze is geweest. Als ik het advies van de nationale selectie had opgevolgd om voor de damesdubbel te gaan, dan had ik nu deze mooie titel misgelopen… Ik ga dus lekker door met het spelen van hetgeen wat ik het leukst vind en het beste kan. Het NK is voor mij een hele belevenis geweest en alle spanning kon ik nu eindelijk loslaten, maar nu voelde ik ook de pijntjes opspelen en wat voor een klappen mijn rechter bovenbeen had gekregen door telkens diepe uitval passen te maken. Achter de schermen stond het volgende (radio) interview mij al op te wachten. Ik was nog niet helemaal bij de les tot dat de interviewer zei ‘ja en straks mag je de finale damesdubbel nog spelen!’. Uhhh… Ohja!!! Ik was zo bezig met de single winst dat ik vergeten was dat ik nog een partij te gaan had! Na het interview ben ik maar snel naar de fysio gegaan om mijn boven been te masseren, want het voelde als één grote bonk spierpijn en bij elke spanning erop deed het zeer.
 
In de finale moesten wij tegen de nummer 1 dames, namelijk Eefje Muskens en Selena Piek. Een sterk koppel dat de afgelopen periode flink op dreef is, met 5 internationale overwinningen op rij. De wedstrijd ging nogal moeizaam voor Myke en ik, vooral in de 1e set kon ik niet soepel bewegen door mijn been en konden wij daardoor niet met het snelle spel meespelen. In de 2e set vertraagden we het spel meer waardoor we iets meer in het spel kwamen. Ondanks dat hadden we weinig in te brengen tegen onze tegenstanders en verloren wij de wedstrijd met 2 keer 13-21. Na de wedstrijd en prijsuitreiking ging ik richting huis, en heb ik de uitzending over het NK van NOS Sport gekeken (bekijk het hier) en kon ik daarna genieten van de titel.
 
Graag wil ik iedereen bedanken die mij heeft gesteund en aangemoedigd tijdens het NK! Iedereen bedankt voor de lieve berichten via Facebook/Twitter/Whatsapp, dat waardeer ik ontzettend. Bedankt Joéli voor de coaching en begeleiding! Special thanks to Carlton, mijn kleding/materiaal sponsor, mijn FanCard supporters en niet te vergeten mijn lieve moeder! Hopelijk is dit het begin van nog meer successen! (Bekijk de kalender voor de komende activiteiten).


  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER