•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Croatian International

Geschreven door Gayle Mahulette.

Donderdag 10 april vertrok ik in mijn eentje naar Kroatië voor de Croatian International. Er waren geen andere Nederlandse spelers die meededen aan het toernooi. Een behoorlijk saaie vliegreis dus naar Zagreb met als tussenstop Frankfurt. Eenmaal aangekomen in Zagreb vond ik al snel bekende spelers, zo vond ik in de sporthal ook mijn Zweedse mixpartner Robin Zainuddin. Wij hebben elkaar ergens in 2004 leren kennen tijdens een badminton zomerkamp. We kwamen erachter dat we allebei in Kroatië zouden spelen en besloten dat we een mix wel goed konden gebruiken als warming-up voor onze singles. 

Vrijdagochtend om 09:00 uur begon onze mix tegen een Deens koppel. Erg vroeg voor een singelaarster, aangezien wij altijd lekker in de middag mogen spelen, maar dat mocht de pret niet drukken. Robin en ik hadden nog nooit eerder samen gemixt en hebben allebei geen mix training, dus het was wel even wennen op de baan. De eerste set verloren we met 14-21. In de tweede set vonden we onze draai en konden we onze tactiek steeds beter uitvoeren. Jammer genoeg konden we er net geen derde set uithalen, het werd 17-21.

De eerste ronde in mijn single om 12:30 uur moest ik meteen tegen de als tweede geplaatste van het toernooi, ook een Deense tegenstander. Na de mix gespeeld te hebben was ik al een beetje gewend geraakt aan de hal. Ik begon de eerste set meteen goed, de stand liep telkens gelijk op en het verbaasde mij eigenlijk dat ik goed met het tempo en spel mee kon. Door het inzetten van de aanval scoorde ik veel punten en won ik de eerste set met 21-19. In de tweede set bleef ik hetzelfde spel spelen als in de eerste set en kon ik daarmee een grote voorsprong opbouwen van 14-8. Maar opeens ging het helemaal mis. Het leek net alsof er een negatieve knop was omgegaan. Ik sloeg de ene fout na de ander… Mijn tegenstandster kon de achterstand inhalen, waarvan ze de meeste punten gewoon cadeau had kreeg. Ik kreeg geen grip meer op het spel, waardoor ik de set verloor met 17-21. De derde set begon ik met een achterstand, die ik stap voor stap kon dichtlopen. Jammer genoeg was dit niet snel genoeg en verloor ik de wedstrijd uiteindelijk met 16-21. Flink balen dat ik de tweede set niet kon pakken na een mooie voorsprong. Toch was het weer een goede ervaring, ik ben blij met het spel wat ik in de eerste set en de eerste helft van de tweede set speelde. De dingen waar wij op trainen begin ik terug te zien in mijn spel, daar ben ik dus erg blij mee.
 
Mijn volgende toernooi staat alweer meteen voor de deur namelijk de Dutch International van donderdag 17 t/m zondag 20 april. Hier speel ik damessingle en damesdubbel met Myke Halkema. Volg mijn resultaten hier.


  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER