•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

BC Amersfoort wint Carlton GT Cup 2014!

Geschreven door Gayle Mahulette.

Zaterdag 24 mei speelde ik met mijn team in Epe de finaledag van de Carlton GT Cup. We begonnen om 10:00 uur met onze eerste wedstrijd van deze finaledag: de kwart finale tegen BC Duinwijck. Dat zou nog een moeilijke pot worden voor ons incomplete team, want door blessureleed konden wij Vincent de Vries en Maartje Verheul niet inzetten om te spelen. Gelukkig konden zij wel hun bijdrage leveren door te coachen van onze partijen. Anders dan in de reguliere competitie spelen we bij de Carlton GT Cup vijf wedstrijden in plaats van acht. Bij een voorsprong van 3-0, 3-1 of 4-1, is de wedstrijd beslist en kan er besloten worden om de overige partijen niet meer te spelen. 

We begonnen met de herendubbel, gevolgd door de damesdubbel. Na beide wedstrijden was de stand gelijk, maar gelukkig zorgde de herenenkel voor een 2-1 voorsprong. Na de herenenkel mocht ik mijn single spelen en proberen de stand op 3-1 te brengen. Dat gebeurde doordat ik mijn wedstrijd met 21-17/21-10 wist te winnen. We besloten om energie te besparen en het  afsluitende gemengddubbel niet meer te spelen.
 
Onze tweede teamwedstrijd, de halve finale, was tegen Roosterse BC. Dit keer stond ik niet opgesteld in de single, maar mocht ik uitkomen in de damesdubbel en het gemengddubbel. Met Esther Fleurbaay speelde ik een driesetter, die we wonnen met 21-13/18-21/21-15. We stonden met 3-0 voor, maar besloten de damessingle en gemengddubbel toch te gaan spelen. De gemengddubbel van Ruben en ik zou in de finale tegen DKC, tevens de tegenstander in de finale van de Carlton GT Cup van vorig jaar, wellicht de sleutelpartij kunnen worden. Om toch iets meer op elkaar ingespeeld te raken besloten we tegen Roosterse BC onze mix te spelen, ondanks de winst al binnen was. We wonnen uiteindelijk met 5-0.
 
In de finale tegen DKC werd de spanning meteen opgevoerd. De herendubbel en damesdubbel waren erg aan elkaar gewaagd! Wij moesten sowieso één van deze partijen winnen om een kans te maken op de titel. Gelukkig wonnen we beide partijen met 10-21/21-18/21-14 en 21-18/26-24. Edwin Ekiring had nu de kans om ons op 3-0 te brengen, maar helaas verloor hij in twee sets en stond het nu  2-1. Nu mocht ik proberen om in de single het winnende punt te maken en ons team naar de overwinning te helpen. En dat lukte! Met 21-16/21-15 won ik van Ginny Severien.
 
Ondanks alle blessures die we dit seizoen hebben gehad toch nog een prijs gewonnen met het team! Top dat we de titel van vorig jaar hebben kunnen verdedigen! Trots op mijn team BC Ammie ;)

 
 
 

Wim 27.05.2014 14:07  
Yes No  

Mooi stukje Gayle!

 
   
       

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER