•  

 • wallstreetbar-digitaal_wit_1.jpg
   
   
 •  

 •  
   
   
   
   
   
   
   
 •  

Verrassend resultaat tijdens Dutch Open

Geschreven door Gayle Mahulette.

Zoals jullie hoogstwaarschijnlijk hebben gelezen in mijn vorige verhaal op mijn website is mijn auto vorige week gestolen, waardoor ik helemaal onthand zat. Ondanks dat de auto naar alle waarschijnlijkheid al lang in het buitenland rond rijd, hebben veel mensen mijn ‘auto vermist’ bericht op Facebook en Twitter gedeeld. Heel veel dank daarvoor! Helaas heb ik tot nu toe heb ik niets meer gehoord over mijn auto. Desondanks gaan alle trainingen en toernooien gewoon door en stond afgelopen dinsdag de Yonex Dutch Open in almere alweer voor de deur. Ik zag er erg tegen op om met het openbaar vervoer hiernaar toe te reizen. Al dat gedoe met overstappen, meerdere tassen sjouwen... Gelukkig heb ik op dit moment, via Topsport Gelderland (mijn stagebedrijf) en Topsportlease, een lease auto tot mijn beschikking wat een stuk comfortabeler en zorgelozer reist!

Terug naar het toernooi. Op dinsdag begon voor mij het single kwalificatie toernooi. Ik kon in alle rust in mijn Twingootje naar Almere rijden. Mijn eerste wedstrijd begon om 12:30 uur tegen de Zwitserse Nicole Ankli. Een speelster waar ik eerder tegen heb gespeeld en van heb gewonnen. Ik hoopte dat ik ook nu weer van haar kon winnen, maar gezien het feit dat ik nog niet voluit had kunnen trainen en al een tijd geen single meer had gespeeld, door mijn voetblessure, leek het geen realistisch beeld. Tijdens de competitie ben ik wel actief in de damesdubbel en de mix, maar dan belast ik mijn voet minder omdat mijn partner mij te hulp kan schieten op de baan. In de single is dit natuurlijk een ander verhaal… Ik ging dus de baan op zonder hoge verwachtingen en hoopte dat ik in ieder geval pijn vrij kon bewegen. De eerste set ging nogal moeizaam en kon ik niet goed in het spel komen. Ik speelde te voorzichtig met mijn voet en ook het nieuwe puntensysteem (best of five, tot de 11 en zonder verlenging) was even wennen, want daar had ik ook nog niet mee getraind. In de tweede set ging het een stuk beter en kon ik mee komen in het spel. Op het nippertje had ik deze set kunnen pakken met 11-10. De derde en vierde set kon ik ook naar mij toe trekken en had dus uiteindelijk met 3-1 gewonnen. Gelukkig viel de pijn in mijn voet mee en was ik door naar de tweede ronde van het kwalificatie toernooi.
 
In de avond moest ik op de tv baan tegen een Duitse spelen. De eerste set verloor ik met 8-11. In de sets erna kon ik mijzelf herpakken en durfde ik meer risico te nemen in mijn aanvallende slagen. De wedstrijd won ik met 11-5 in de overige drie sets (3-1 winst). Mijn wedstrijd is hieronder te zien:

 

Door de winst op de Duitse had ik het hoofdtoernooi bereikt en mocht ik woensdag tegen Rong Schafer uit USA spelen. In de eerste set speelde zij erg goed en ging de stand gelijk op, waarin ik uiteindelijk net aan met 11-10 won. In de tweede en derde set kon ik goed het tempo maken. Hierdoor won ik uiteindelijk met 3-0, 11-10/11-7/11-4.
 
Donderdagmiddag speelde ik met Myke Halkema onze eerste ronde damesdubbel tegen Letland. De eerste twee sets gingen ons redelijk makkelijk af, 11-7/11-5. Het is dan altijd lastig om de concentratie vast te houden. We verloren de derde set met 9-11, maar herstelde ons weer in de vierde set met 11-10. Nu moesten wij diezelfde avond nog de tweede ronde spelen tegen de als vierde geplaatste Indonesiërs. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden wij geen hoge verwachtingen en zo konden vrij en ontspannen op de baan staan. We probeerden zoveel mogelijk punten binnen te sprokkelen, maar deze twee dames zijn zó ervaren en racketvaardig dat ondanks dat ze niet vol uit speelden, ons toch makkelijk konden uitspelen. We waren in ieder geval niet afgemaakt en hadden plezier in de wedstrijd. Stand: 8-11/7-11/5-11.

Vrijdag speelde ik de tweede ronde single in het hoofdtoernooi tegen Ukraïne. In de eerste set nam ik de leiding met twee of drie punten verschil, maar jammer genoeg kon ik het niet afmaken en verloor ik net aan met 10-11. Het lastige van het nieuwe puntensysteem is dat er geen verlenging is. Bij een stand van 10-10 is degene die het volgende punt maakt de set winnaar. Hopelijk gaan ze dat nog aanpassen! We krijgen volgens mij eind dit jaar te horen of dit systeem het oude systeem (telling tot 21 punten, met verlenging van twee punten tot 30) gaat vervangen of niet. De tweede en derde set kwam ik helaas niet meer goed in het spel waardoor ik met 6-11/8-11 verloor. Erg jammer dat ik er geen kwartfinale uit heb kunnen slepen, maar aan de andere kant mag ik blij zijn dat ik zover in het toernooi ben gekomen met een minimale voorbereiding en blessure aan mijn voet. Binnenkort staat er een MRI-scan op de planning en hopelijk wordt er dan meer duidelijk over wat de blessure precies is en hoe lang mijn herstel gaat duren.
 
Afgelopen donderdag stond ik ook nog in de Gelderlander met een artikel over de Dutch Open. Check het hier.

  400 Characters left

 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER