•  
  •  


Persoonlijk

Naam: Gayle Mahulette
Geboortedatum: 17-04-1993
Woonplaats: Arnhem
Afkomst: Moluks
Opleiding: Sport, Gezondheid & Management

Badminton

Begonnen bij: BC Ellaar
Huidige club: BV Mülheim
(1e Bundesliga Duitsland)
Spelsoort: Damessingle
NL Ranking single: 2
Hoogste Wereld Ranking single: 73

Biografie

Als enigst kind met een full-time werkende moeder, was ik vroeger altijd bij familie over de vloer. Eén van mijn nichten speelde in haar tienerjaren op hoog niveau badminton. Als ik bij haar thuis was gingen we vaak met haar vader buiten op de parkeerplaats badmintonnen. Mijn oom had tegen mijn moeder gezegd dat zij mij bij een club moest laten spelen, omdat ik wel aardig kon slaan. Mijn moeder zei voor de grap dat ze daar helemaal geen geld voor had. Ik deed toen ook al aan zwemmen, jazzballet en linedancing. 

Op mijn 7e verjaardag kwam mijn oom binnen lopen met een cadeau waar het allemaal mee begon. Ik kreeg mijn eerste racket, rackettas, shuttles enzovoort. Ik werd lid van dezelfde jeugdclub als mijn nicht, BC Ellaar in Arnhem. Hier heb ik met veel plezier getraind en competitie gespeeld. Ik werd gescout en speelde vanaf dat moment ook bij het Regionaal Topsport Centrum.

Toen het tijd was om op hoger niveau competitie te spelen ging ik van BC Ellaar naar Arnhemse BC. Daarna heb ik besloten om bij BC Amersfoort competitie te spelen. Ondertussen was ik doorgestroomd van het RTC naar het TTC Topsport Talenten Centrum in Amersfoort. Op mijn 15e debuteerde ik in de eredivisie en moest ik dat seizoen vaker invallen. Het seizoen erna speelde ik vast in team 1, eredivisie. Tevens werd ik op mijn 15e opgenomen in de nationale selectie U15 jaar. Sindsdien heb ik veel toernooien gespeeld zowel nationaal als internationaal en ben ik onder anderen in Indonesië en Maleisië op trainingskamp geweest.

Badminton speelt een grote rol in mijn leven, ik ben er continu mee bezig. Daarnaast volg ik ook nog een studie, na het behalen van mijn Havo diploma ben ik de HBO opleiding: Sport, Gezondheid & Management (4 jaar) gaan doen. Ik zit nu in mijn vierde jaar. Het is een grote uitdaging om topsport en studie te combineren, gelukkig biedt de HAN (Hogeschool van Arnhem/Nijmegen) faciliteiten aan waarmee het een stuk makkelijker wordt om mijn passie met mijn studie te combineren. (Inmiddels ben ik in maart 2015 afgestudeerd en ben ik fulltime bezig met badminton).

Mijn grootste droom is om deel te nemen aan de Olympische Spelen.
 

CONTACT  |  Gayle Mahulette ©2012-2022, Alle rechten voorbehouden  |  DISCLAIMER